HEKLANI OGRTAČ - OGRNIMO SE KAD GLEDAMO TELEVIZIJU

Heklani Ogrtac

Ova heklana kreacija je mnogo otmenija od svakog uobičajenog kućnog šala. U smeđoj gami korišćene su tri nijanse niti za heklanje, boje peska, boje devine dlake i boje kestena, kao i dve zelene, narangdžasta i žuta boja.

Potrebno je po 250 gr vune za svaku boju. Hekla se heklicom broj 5, dvostrukom niti. Bod je , veoma lak, polustubići s navijutkom, a rade se ovako: prebaciti nit preko heklice, ubosti heklicom u petlju osnove, prebaciti nit preko heklice i izvući jednu petlju, prebaciti nit preko heklice i zatvoriti tri petlje koje se nalaze na heklici.

Ceo heklani šal je rađen na pruge od po 13 redova i podseća na rad krpara, takozvani »pecoto«, pošto svaka pruga ulazi u drugu zupčastom ivicom koja nastaje na taj način što se u svakom redu rade dve petlje više, jedne boje i dve petlje manje, druge boje. Osnova se sastoji od 100 petlji lančića od kojih je 25 petlji žuto a 75 tamnozeleno.

 

Heklani ogrtač dobro će nam poslužiti za ove zimske dane, kada uz omiljene serije ujedno i heklamo sa uživanjem.

Saradnici

Novilogo Final V4

TRANSLATE TEXT

Serbian Danish Dutch English Finnish French German Greek Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Heklanje ili kukičanje je postupak pravljenja tkanine od vunice ili konca. Heklanje se, slično štrikanju sastoji od provlačenja petlji vunice jedne kroz druge. Heklanje se razlikuje od štrikanja po tome što je u jednom trenutku samo jedna petlja aktivna i što se umesto dve štrikaće igle koristi heklica za heklanje. Pročitajte više...

Banners

Prijatelji sajta

2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services