Mariora Živković    Mariora Živković rodjena je 29.03.1941. godine u Banatskom Novom Selu u blizini Pančeva. Osnovnu školu završila je u svom rodnom mestu, a gimnaziju u Vršcu. Nakon završene gimnazije upisuje Poljoprivredni fakultet u Beogradu na kojem uspešno diplomira i stiče zvanje agronoma 1964. Godine. Ubrzo nakon završetka studija dobija prvo zaposlenje u PIK Tamiš Pančevo. Do same penzije ostaje u istom kolektivu prolazeći kroz više tedašnjih „OUR“-a  unutar velikog sistema (PIK Tamiš). Od  1995. Godine je u penziji što joj je omogućilo da se više bavi svojim stvaralačkim radom.

    Od rane mladosti primetna je bila sklonost ka umetnosti i stvaralaštvu, a naročito ručnom radu - heklanju. Veštinu stvaranja i heklanja učila je od svojih roditelja i predaka i istu pretakala u svoje radove. Pored heklanja usvojila je i veštine šivenja i štrikanja, a od malena je pokazivala sklonosti ka likovnoj umetnosti koju je takodje negovala u primenjivala u svom radu. Iz tog perioda postoji veliki broj radova koji je okrenut ka tradicionalnom stilu i folkloru i tadašnjoj modi.

    Usavršavanjem tehnike, naročito heklanja, pojavom novih i savremenih materijala kao i praćenjem mode i trendova kako kod nas tako i širom sveta postignut je moderan dizajn uz visok kvalitet izrade.  Svaki artikal predstavlja unikat i nije moguće ponoviti svaki detalj na novom artiklu, što usled navale mašinsko izradjenih predmeta predstavlja srž proizvoda.

    Želja za stvaranjem kao i želja za ličnim afirmisanjem  dovela je do otvaranja internet prodavnice putem koje je moguće pogledati i poručiti unikatne proizvode iz kolekcije Mariore Živković.

 

Share on Myspace

Šeme za heklanje

Seme Za Pletenje

Saradnici

Novilogo Final V4

TRANSLATE TEXT

Serbian Danish Dutch English Finnish French German Greek Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Heklanje ili kukičanje je postupak pravljenja tkanine od vunice ili konca. Heklanje se, slično štrikanju sastoji od provlačenja petlji vunice jedne kroz druge. Heklanje se razlikuje od štrikanja po tome što je u jednom trenutku samo jedna petlja aktivna i što se umesto dve štrikaće igle koristi heklica za heklanje. Pročitajte više...

Banners

Prijatelji sajta

2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services