Narukvice, ogrlice, privesci

Heklanje sa perlicamaSigurno ste već kao dete naučili kako se nižu staklene perle. Sada vam ih nudimo da njima vezete i kombinujete ih sa heklanjem i drugim tehnikama po želji.

Prikazujemo mali izbor ručnih radova od šarenih perlica. Na kraju teksta možete videti kako se to radi. Takvi predmeti veoma su podesni za poklone. Na primer: narukvica za sat, mali i veliki privesci, futrole za naočari i sl.

Izrada je veoma jednostavna. Čim ste shvatili ono osnovno – da perlice ne leže tačno jedna uz drugu, ili jedna iznad druge, već uvek u međuprostoru, možete i sami da nešto kombinujete. Posle malo vežbanja, brzo ćete videti koliko razonode donosi igra sa staklenim zrnima. Dezeni koje vam prikazujemo na slikama samo su podsticaj, a vi možete da napravite iste ili slične. Bez obzira da li radite po sopstvenoj ideji ili ne, biće najbolje da prvo nacrtate kako bi perlice morale da leže. Još bolje će biti ako ih stavite na pomalo lepljivu podlogu i na njoj složite dezen po kojem ćete raditi.

Za vežbu uzmite dve boje. Videćete da se već pomoću dveju boja mogu sastaviti različiti dezeni.

 

MATERIJAL: Staklena zrna često su različitih veličina čak ako ih kupite u istoj kutiji. Uzećete, naravno, samo ona koja su jednake veličine. Mađutim, upravo male nepravilnosti oblika perlica, često stvaraju posebni čar staklenog nakita. Potrebne su dakle staklene perle za vezenje u raznim veličinama i bojama, a izabraćete ih po svom ukusu.

Perle2Perle3Perle4
Za nizanje vam treba igla br. 11 i sintetički konac uzimate dvostruko ili sintetička nit debljine 0,15 mm. Ako radite narukvice ili kaišiće za sat, trebaće vam i odgovarajuće kopče. Sve to moći ćete da nabavite u radnjama koje pordaju pribor za šivenje.

Perle8

Nizanje perli: kako da držite ruke

Rad držite izmežu palca i kažiprsta

 Objasnjenje Perle1

 Objasnjenje Perle2

Share on Myspace

Šeme za heklanje

Seme Za Pletenje

Saradnici

Novilogo Final V4

TRANSLATE TEXT

Serbian Danish Dutch English Finnish French German Greek Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

VM - Shopping cart

 x 
Cart empty

Heklanje ili kukičanje je postupak pravljenja tkanine od vunice ili konca. Heklanje se, slično štrikanju sastoji od provlačenja petlji vunice jedne kroz druge. Heklanje se razlikuje od štrikanja po tome što je u jednom trenutku samo jedna petlja aktivna i što se umesto dve štrikaće igle koristi heklica za heklanje. Pročitajte više...

Objavljeni članci

Banners

Prijatelji sajta

2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services