Heklani stolnjaci kao krpare

"Pecoti", slični našim krparama su heklane prostirke iz Valteline, predela u Italiji, koje se odlikuju raznobojnim prugama što se slivaju jedna u drugu. Veoma uspela stilizacija ove narodne rukotvorine je ova koju vidimo na slici i koja se radi heklicom, a deluje veoma prijatno kada se trpeza postavlja na američki način. Sastoji se od heklanih "setova", postolnjaka i podmetača za čaše. Boje su jesenje, prema tome veoma prikladne za trpezu u seljačkom stilu, malo izmenjenom i dopunjenom zemljanim posuđem.

Ceo rad se izvodi poslustubićima s navijutkom, dvostrukim ili trostrukim polukopčastim pamučnim predivom. Počinje se dvema bojama i parovi boja se smenjuju posle svaka četiri reda. U svakom redu, međutim, desnom bojom se urade dve petlje više, levom bojom dve petlje manje, tako da završen rad dobija onaj svojevrsni "klinasti" izgled.

Srećan rad i bogatu trpezu želi vam vaša Hekloteka!

Heklani stolnjaci kao krpare

CartShopping Cart
 x 
Cart empty


Heklanje ili kukičanje je postupak pravljenja tkanine od vunice ili konca. Heklanje se, slično štrikanju sastoji od provlačenja petlji vunice jedne kroz druge. Heklanje se razlikuje od štrikanja po tome što je u jednom trenutku samo jedna petlja aktivna i što se umesto dve štrikaće igle koristi heklica za heklanje. Pročitajte više...

Prijatelji sajta
718030
DanasDanas2013
JučeJuče2159
Ove nedeljeOve nedelje12973
Ovog mesecaOvog meseca54705
UkupnoUkupno718030
Dobro došli 54.166.108.167
UNITED STATES
US

We have 25 guests and no members online

2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services