Heklani šestougaoni motiv u dve boje

Heklani Motivi
Prvom bojom nanižite 8 lanćića i spojite ih u krug jednom provučenom petljom
1. red: u krug uradite 18 niskih stubića, a završite provučenom petljom na 1. niski stubić.
2. krug: 1 niski stubić u 1. niski stubić prethodnog reda, * 5 lančića, preskočite 2 boda osnove, 1 niski stubić u sledeći bod *. Ponavljajte od * do *, a završite jednom provučenom petljom u 1. niski stubić (6 lukova).


3. red: 1 provučena petlja u 1. luk, 5 lančića, 7 trostrukih vis. stubića u isti luk, a u svaki od narednih lukova uradite po 8 trostrukih vis. stubića, završite jednom provučenom petljom u 5. lančić.
4. red: 1 niski stubić u prethodni 5. lančić i na svaki od narednih
7 trostrukih vis. stubića, *3 lančića, po 1 niski stubić u svaki od 8 sledećih trostrukih vis. stubića *. Ponavljajte od * do *. Završite sa 3 lančića, 1 provučena petlja u 1. niski stubić, prekinite nit.
5. red: drugom bojom počnite u 1. luku od 3 lančića i radite 4 lančića, 2 nezavršena dvostruka vis. stubića u isti bod i završite ih izjedna (grupica), 5 lančića, grupica od 3 nezavršena dvostruka vis. stubića završena izjedna a uradena u isti bod, *, ** 3 Iančića, grupica od 3 dvostruka vis. stubića u 3. niski stubić ** ponovite 2 puta, 3 Iančića, u sledeći luk uradite 2 grupice od 3 dvostruka vis. stubića *. Od * do * ponavljajte, a završite sa ** 3 lančića, grupica od 3 dvostruka vis. stubića u 3. niski stubić **, ponovite 2 puta, 3 lančića, 1 provučena petlja u bod kojim je završena 1. grupica.
6. red: prvom bojom počnite u 1. luk od 5 lančića i u tom luku uradite 3 niska stubića, 3 lančića i 3 niska stubića, * 3 niska stubića u svaki od sledeća 3 luka, a u naredni otvor: 3 niska stubića, 3 lančića i 3 niska stubića *. Od * do * ponavljajte. Završite sa 3 niska stubića u svaki od 3 sledeća otvora, 1 provučena petlja u 1. niski stubić.
7. red: 1 provučena petlja u sledeći niski stubić, 4 lančića, 1 grupa od 2 nezavršena dvostruka visoka stubića završena izjedna u isti bod kao poslednja provučena petlja, * 3 lančića, u sledeći luk: 2 grupice od po 3 dvostruka vis. stubića razdvojene sa 5 lančića, 3 lančića, 'grupica od 3 dvostruka vis. stubića
u 2. niski stubić, ** 3 lančića, 1 grupa od 3 dvostruka vis. stubića u 3. niski stubić ** ponovite 4 puta *. Od * do * ponavljajte, a na kraju reda izostavite jednu grupu i radite 1 provučenu petlju u bod kojim je završena prva grupa.
8. red: 3 niska stubića u sledeći otvor, u naredni otvor 3 niska stubića, 3 lančića i 3 niska stubića; po 3 niska stubića u svaki od sledećih 5 otvora. Ponavljajte i završite jednom provučenom petljom u 1. niski stubić.
9. red: drugom bojom počnite u 1. luku od 3 lančića i radite: 3 niska stubića u isti luk, * po 1 niski stubić u svaki od sledeća 24 niska stubića, 3 niska stubića u sledeći luk *; ponavljajte od * do *, a završite niskim stubićem u svaki od sledeća 24 niska stubića, 1 provučena petlja u 1. stubić.

Pogledajte šeme za heklanje šestougaonih motiva u našoj galeriji šema za heklanje

Saradnici

Novilogo Final V4

TRANSLATE TEXT

Serbian Danish Dutch English Finnish French German Greek Italian Norwegian Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Heklanje ili kukičanje je postupak pravljenja tkanine od vunice ili konca. Heklanje se, slično štrikanju sastoji od provlačenja petlji vunice jedne kroz druge. Heklanje se razlikuje od štrikanja po tome što je u jednom trenutku samo jedna petlja aktivna i što se umesto dve štrikaće igle koristi heklica za heklanje. Pročitajte više...

Banners

Prijatelji sajta

2Checkout.com is a worldwide leader in online payment services